Sobre E=mc2

gener 9th, 2007 by genisroca

“A l’ecuació, E representa l’energia, m la massa i c2 és el quadrat de la velocitat de la llum.
El que ve a dir l’ecuació, en termes més simples, és que massa i energia tenen una equivalència. Son dues formes de la mateixa cosa: energia és matèria alliberada; matèria és energia esperant succeïr. Donat que el quadrat de c (la velocitat de la llum multiplicada per si mateixa) és un numero veritablement enorme, el que està diguent l’ecuació és que hi ha una quantitat inmensa -veritablement inmensa- d’energia tancada en qualsevol objecte material.
És possible que no et consideris excepcionalment corpulent, però si ets un adult de talla mitjana contindras a la teva modesta estructura un mínim de 7×10 elevat a la 18 julis d’energia potencial… el suficient per a explotar amb la força de 30 bombes d’hidrògen molt grans, suposant que sapiguessis alliberar-la i volguessis fer-ho. Totes les coses tenen aquesta mena d’energia atrapada dins d’elles. La única cosa que passa és que no s’ens dona massa bé treure-la. Fins i tot una bomba d’urani (la cosa més energètica que hem fabricat fins ara) allibera menys de l’1% de l’energia que podria alliberar.”


Bill Bryson

Una breve historia de casi todo.
(2003) Barcelona: RBA, pàg. 123

Etiquetes: ,

0 Responses to “Sobre E=mc2”

Feed for this Entry Trackback Address
  1. No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *