La influència dels blogs

maig 19th, 2007 by genisroca

M’ha interessat moltíssim aquest post de Data Mining, un blog que sempre em recompensa quan el llegeixo. Fa l’exercici de comparar la gràfica de cotització a borsa d’Apple amb la gràfica de comentaris a la blogosfera sobre Apple… i la correlació és evident.

Engadget va publicar el 15 de maig una falsa notícia sobre endarreriments en el llançament del nou iPhone d’Apple, i els mercats varen reaccionar de manera instantània fent caure la cotització d’Apple més d’un 4% en sis minuts (de les 11:56 a les 12:02, de $107.89 a $103.42). Tal i com explica Enrique Dans “això són més de quatre mil milions de dòlars a la capitalització bursària de l’empresa de la pometa”.

Un post va alimentar la caiguda a borsa, i les gràfiques mostren com aquesta es va refer, a la vegada que la blogosfera comentava el tema d’Apple i Engadget. M’agrada comprovar un cop més que la blogocosa tracta d’allò real.

Apple Stocks vs BlogPulse


0 Responses to “La influència dels blogs”

Feed for this Entry Trackback Address
  1. No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *