Orfes digitals

desembre 6th, 2009 by genisroca

.

La major part dels joves no són “nadius digitals” sinó “orfes digitals”. Creixen a la xarxa sense els seus pares.

nen


4 Responses to “Orfes digitals”

Feed for this Entry Trackback Address
 1. 1

  Josep Mª

  Orfes digitals? És una mica arriscat definir un terme així si ens referim a internet. Els meus pares biològics no m’han ensenyat res de la xarxa, però per mi és una tonteria dir que he sigut un orfe digital, jo he tingut els meus propis pares a la xarxa, no és una de les grans característiques d’internet? Potser ens estem oblidant d’això.

  Els meus pares no m’han ensenyat res del que he estudiat a la universitat, em puc considerar un “orfe estudiantil”? Encara que se’m vulgui fer creure, no ho veig així.

  Els meus pares no han jugat mai a futbol amb mi, ni m’han ensenyat res sobre el futbol. Sóc un “Orfe Esportiu”?

  Penso que és una mala definició, la d’Orfe Digital. Encara que no han sigut els biològics els que m’han apropat a la xarxa i m’han ensenyat a fer-la servir, no em considero orfe.

 2. 2

  Josep Mª Rosell

  Jo crec que la frase va més enllà de la definició d'”orfe”. Jo crec que el tema va molt relacionat amb quelcom que menciones implícitament en la teva argumentació i és que “no m’han ensenyat res de la xarxa”. Diguem que hi ha una generació, la considerada nascuda en plena era tecnològica, que s’ha trobat amb uns mitjans al seu abast, i ningú els ha ensenyat, educat, per fer-los servir. Com els joves utilitzen la xarxa és basa en la prova-error, d’una forma totalment autodidacta.

  Cal que s’ensenyi a utilitzar la xarxa, de la mateixa forma que s’ensenya a conduir. Amb unes normes, reglamentades o fruit de l’experiència, que serveixin com a guia a tots aquells que entren i utilitzen la xarxa.

 3. 3

  chinabyte.com

  Jo crec que la frase va més enllà de la definició d’”orfe”. Jo crec que el tema va molt relacionat amb quelcom que menciones implícitament en la teva argumentació i és que “no m’han ensenyat res de la xarxa”. Diguem que hi ha una generació, la considerada nascuda en plena era tecnològica, que s’ha trobat amb uns mitjans al seu abast, i ningú els ha ensenyat, educat, per fer-los servir. Com els joves utilitzen la xarxa és basa en la prova-error, d’una forma totalment autodidacta.
  +1

 1. 1

  Infants i tecnologia, naturalitat i acompanyament | Ricard Espelt

  […] Pels nostres fills, l’entorn digital és quelcom natural. Si coneixem a persones, molt poques val a dir-ho, de la nostra generació que no volen saber-ne res, difícilment trobarem un infant que en sigui refractari. En qualsevol cas, aquest sempre necessita del guiatge de l’adult. Com diu en Genís Roca, no podem deixar una generació orfe digital. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *