Utilitzin (bé) les meves dades, si us plau

maig 21st, 2007 by genisroca

Llegeixo a Jacques Bulchand reflexionant sobre “i si Google fos el nostre banc o el nostre supermercat?“. És molt lúcid el que diu sobre com podrien ser els serveis si les empreses que tenen informació es decidissin d’una vegada a fer-la servir per donar servei, enlloc d’intrigar, tontejar o ningunejar amb ella.:

“El supermercat segueix enviant-nos catàlegs estandaritzats, malgrat que podria saber fàcilment que no tenim animals domèstics.”

“Les companyies aèries segueixen enviant-nos ofertes de vols que surten de Madrid encara que visquem a 2.200 kilòmetres de Madrid.”

“Si Google o Amazon fossin l’empresa amb la que tens la teva targeta de crèdit, en fer la compra t’avisarien d’altres venedors que tenen el mateix producte més bé de preu, per a convertir-te en un millor comprador. Li dirien als comerciants quins productes et poden interessar realment en funció de les teves compres. També ajudarien als venedors a gestionar el seu stock per codi postal. Fins i tot et podrien avisar quan en un mes les teves despeses en sopars fora de casa superessin el teu pressupost mensual.”

“Si fossin la teva companyia telefònica (…) et crearien una llibreta d’adreces en funció de totes les trucades que has fet. Desapareixerien els números d’atenció telefònica, simplement buscaries allò que vols i s’encarregarien de fer la trucada.”

Està clar.

Bulchand recull la idea de Tim O’Reilly i el seu article What Would Google Do? de 9 de maig de 2007, i tot això beu clarament de les fonts del Cluetrain Manifesto, que em té al·lucinat doncs ja va anticipar el 1999 el que la gent espera dels mercats.

Fa temps que he acceptat que les empreses tinguin un munt de dades de mi i dels meus, i ha arribat un punt que gairebé no m’importa. Telefònica sap a qui truco, Google coneix el contingut dels meus correus, el meu banc sap perfectament com em guanyo la vida i en què em gasto els diners, i el meu supermercat sap perfectament cada quan compro qué i en quina quantitat… i em sembla inútil i irreal provar d’evitar-ho.

Això sí. Com a mínim, que ho facin servir per a donar servei, i no només per a obtenir benefici.

Abandono la lluita per la privacitat de les meves dades. Però vull un servei intel·ligent. El primer que ho faci em guanyarà com a client. Cada cop som més. Espero que algun dia alguna empresa ho sàpiga veure.

Etiquetes: ,

0 Responses to “Utilitzin (bé) les meves dades, si us plau”

Feed for this Entry Trackback Address
  1. No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *