La revolució de la informació

octubre 14th, 2007 by genisroca

 

Gràcies a Fernando de Gabinete de Informática descobreixo que Michael Wesch ha tornat a l’atac. Wesch és antropòleg a la Universitat de Kansas i estudia l’impacte de les tecnologies en la interacció humana i el vaig descobrir per ser l’autor del video The Machine is Us/ing Us, una peça molt útil per a exemplificar en encara no cinc minuts com estan canviant les coses amb la irrupció de tot allò digital i les xarxes.

Wesch ha fet dues noves peces. La primera m’ha agradat molt. Tracta sobre com les noves lògiques i possibilitats tant en la informació com en la col·laboració alteren (o haurien d’alterar) els models d’aprenentatge. Les maneres d’ensenyar i aprendre. Les prioritats i els mètodes. L’impacte de tot allò 2.0 a les aules.

YouTube Preview Image

La segona peça tracta sobre com el fet digital està revolucionant les maneres de classificar, gestionar i localitzar la informació (com apunta Fernando, en la línia del Everything is miscellanous de David Weinberger, a qui venero per ser un dels autors del Cluetrain Manifesto i que defensa el poder del desordre digital).

YouTube Preview Image

Dos molt bones peces que em reafirmen en quelcom que ja sabia: vull aprendre a fer videos. I en vull aprendre ja. Em llegiré tots els llibres que recomana en Joan Planas. Avui començo.

 


0 Responses to “La revolució de la informació”

Feed for this Entry Trackback Address
  1. No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *